DVD-filmer til Mac, iPad, iPod og iPhone

Det finnes utallige videoformater og ofte kan det være vanskelig å vite hva som støttes og kan brukes med forskjellige enheter.

Problemene oppstår gjerne når du ønsker å overføre videomateriell fra et format til et annet. Det kan være fra DVD-filmplaten til Mac, iPad, iPod og iPhone, eller fra et annet format som Apple-enhetene ikke støtter. Det idéelle formatet for Apple-enhetene er MPEG-4 H.264-formatet. Videofilene vil da normalt sett ha filendelsen .m4v

Ved hjelp av to åpen kildekode-programmer kan du konvertere et utall av formater til bruk med dine Apple-enheter.

Disse programmene kan du laste ned gratis og kopiere til programmer-mappen på din Mac:

VLC – VideoLAN for Mac

Handbrake – Videotranscoder

Når begge programmer er kopiert til programmer-mappen, kan du åpne programmet Handbrake for å kopiere innholdet fra en film-DVD til din Mac.

Start opp Handbrake og sett i DVD-filmen du ønsker å kopiere. Dersom den begynner å spille av filmen i Apple DVD-spiller, stopp denne og lukk programmet DVD-spiller. Handbrake vil da be om kilden du ønsker å hente video fra. Velg DVD-platen under enheter på venstre marg i vinduet:

Følg de fire stegene i bildet ovenfor. Når prosessen er ferdig, vil det ligge en film på skrivebordet ditt, som du kan dra og slippe over iTunes for videre synkronisering med Apple-enheter. Selve kopieringen av video fra Mac til iPhone, iPad og iPod foregår på samme måte som å synkronisere musikk i iTunes programmet. Du kan også spille av filmene til en AppleTV på din TV dersom denne er koblet til ditt iTunes-bibliotek.

Handbrake kan også konvertere fra andre film-formater du har liggende digitalt. Skal du konvertere fra WMV-formatet, kan du bruke betalingsversjonen av Flip4Mac.

En annen meget effektivt videotranskoder for Mac er FFmpegX. Denne krever nedlasting og installasjon av et par tilleggskomponenter for å fungere.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
No tags.
  • Trackbacks
  • Comments
  • No Comments yet.
  • No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar